Yahoo wil Google vervangen als standaardzoekmachine van iOS

« Terug  |  publicatie datum : 1820141704

Yahoo zou Google willen vervangen als standaardzoekmachine in Safari op iPhones en iPads. Het bedrijf zou vergevorderde plannen hebben om Apple hiervan te overtuigen.

Dat melden althans bronnen binnen Yahoo aan Recode.

Sinds de verschijning van de eerste iPhone is Google de standaardzoekmachine van dat apparaat. Ondanks de voortdurende disputen tussen Apple en Android-maker Google, werd de zoekdeal tussen de twee steeds vernieuwd.

Inmiddels zou Google ruim 1 miljard dollar per jaar aan Apple betalen om de iOS-zoekmachine te mogen leveren. Google zou zelfs meer verdienen aan iOS-zoekopdrachten dan aan zoekopdrachten via Android.

Microsoft

Microsofts Bing levert momenteel de zoektechnologie voor de zoekmachine van Yahoo op het web, maar gedacht wordt dat ceo Marissa Mayer van Yahoo onder deze deal uit wil. Een van de manieren om dat te doen is om zelf mobiele en contextuele zoekfuncties aan te bieden, want die zijn niet inbegrepen in het contract met Microsoft.

Volgens expert Danny Sullivan van Search Engine Land is het echter onduidelijk hoe Yahoo zoektechnologie aan iOS zou kunnen leveren, aangezien het bedrijf de afgelopen jaren geen eigen zoektechnologie meer heeft ontwikkeld. Google heeft juist grote stappen gezet met zijn zoekmachine, ook op mobiele apparaten.

Bronnen binnen Yahoo erkennen tegenover Recode dat de technologie nog achterloopt, maar stellen dat Mayer de achterstand zo snel mogelijk wil inhalen.

Bron: nu.nl