Tips om uw webshop te promoten

« Terug  |  publicatie datum : 1620141401

De consumentenbestedingen verschuiven van offline naar online. Dat betekent dat men minder in de winkel koopt en meer online, een belangrijk koopmotief hiervoor is dat de consument kan winkelen wanneer hij maar wil. 

Webshops worden anno 2014 steeds belangrijker. In dit artikel volgen een aantal tips hoe u, uw webshop online onder de aandacht brengt. 

Google

Een van de bekendste en succesvolste manieren om uw webshop online te promoten is via Google. Echter zult u moeten zorgen dat uw webshop vindbaar is in de zoekmachines, zo niet zult u weinig bezoekers ontvangen. Om uw webshop te laten scoren in Google kunt u denken aan de termen SEO en SEA, de laatste is voor webshops een belangrijke factor. Met zoekmachine advertenties zorgt u ervoor dat uw webshop snel vindbaar is en gegarandeerd een goede positie in de gesponsorde (betaalde) links van Google krijgt.

Wanneer u gebruik maakt van SEA zult u merken dat er sterren bij uw Adwords advertentie komen. Deze sterren geven een indicatie hoe goed uw webshop scoort op het gebied van Adwords (SEA), productrecensies en webshopreviews. Hoe meer sterren, hoe hoger de webshop komt te staan in de pikorde.

Productbeschrijvingen

Door gebruik te maken van SEO kunt u ervoor zorgen dat uw webshop in de zoekmachine wordt geoptimaliseerd. Een goede productbeschrijving is een onderdeel van SEO en is in een webshop goud waard. Zorg ervoor dat de tekst vooral kort en bondig is  (binnen 140 tekens), zodat de klant zich aangetrokken voelt tot het product. Heeft u problemen met het schrijven van Seo-teksten? Laat u helpen door een van onze adviseurs.  

Toevoegen van zoekwoorden

Om uw producten online nog meer onder de aandacht te brengen, kunt u gebruik maken van Google ShoppingBij Google Shopping is het sinds kort mogelijk om uw eigen zoekwoorden toe te voegen aan campagnes die gericht zijn op PLA’s (Product Listing Ads), dus ook voor uw eigen webshop. Op die manier kunt u de zoekwoorden voor een gedeelte naar eigen hand zetten. Hierbij moet u wel goed na denken over welke woorden echt relevant zijn voor uw webshop. 

Nieuwsbrieven

Promoot regelmatig nieuwsbrieven. Een digitale nieuwsbrief is misschien wel een van de eenvoudigste manieren om potentiële klanten naar uw webshop te leiden. Juist nu Google de inboxweergave van Gmail de afgelopen periode drastisch heeft veranderd. Bij de veranderingen heeft Gmail nu een extra mapje met reclamemail gekregen, het is nu belangrijk om als webshop met de nieuwsbrief op te vallen. 

Mobiel Shoppen

Afgelopen jaar kreeg het shoppen via mobiele apparaten een enorme boost, komende jaren zal het mobiel shoppen alleen maar toenemen. Men verwacht dat er over een jaar meer websites op mobiele apparaten bekeken worden dan op desktops. Zeer belangrijk voor webshop/website eigenaren is de volgende vraag, hoe ziet mijn webshop/website eruit wanneer ik deze open op een mobiel of tablet? Potentiële klanten zullen bijvoorbeeld sneller afhaken wanneer uw mobiele site niet overzichtelijk is, niet goed uitlijnt of een zeer lange laadtijd nodig heeft.  

Meer informatie over zoekmachines, zoekmachineoptimalisatie of uw optimalisatie strategie? Neem gerust eens contact op met ons. Onze salesmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.