Omzet Facebook groeit door mobiele reclame

« Terug  |  publicatie datum : 1320141702

Het social media platform Facebook maakte onlangs bekend, dat afgelopen jaar de inkomsten uit advertenties met ruim 76 % is gestegen. Uit deze reclame-inkomsten kwam meer dan de helft uit mobile advertising. 

In het vierde kwartaal is de omzet van Facebook fors gestegen tot een bedrag van 2,59 miljard dollar. De stijging is vooral te danken aan de toename van mobiele reclame, dat met liefst 49 % steeg ten opzichte van het derde kwartaal.
Inmiddels draagt mobile advertising voor 53 % bij aan de totale reclame-inkomsten van 2,34 miljard dollar in het vierde kwartaal. 

Het afgelopen jaar behaalde het social media bedrijf een totale omzet van 7,87 miljard dit is 55 % meer dan in het jaar 2012. De nettowinst kwam uit op 1,5 miljard dollar waarbij die het jaar ervoor nog 32 miljoen dollar bedroeg. 

Actieve gebruikers

Het aantal gebruikers neemt ook nog dagelijks toe; eind december stond de teller op 757 miljoen gebruikers, een toename van 22 %. Per maand bedraagt het aantal mobiele gebruikers 945 miljoen, een stijging van 39 % ten opzichte van een jaar geleden.

Meer weten over het gebruik van social media? Neem dan contact met ons op!